Over Informare

Informare is in 2011 opgericht door Mariska van der Sluis.

Regelen, uitzoeken, analyseren en beschrijven. Het zijn woorden die goed aangeven waar mijn kracht ligt. Op mijn 14e sloot ik mij aan bij ‘New Page’, een jongerenpagina van de plaatselijke krant. Ik regelde bezoeken naar en schreef over alles waar ik nieuwsgierig naar was: een jeugdgevangenis, een kinderrechter, door mij onbezochte steden en discotheken. De journalistiek was een logische (studie)keuze. Ik werkte een aantal jaar bij universiteitsblad Erasmus Magazine en dook na studie nummer twee (Maatschappijgeschiedenis) het onderzoek in.

Thuis in het wonen

Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring in de volkshuisvesting, als kwalitatief onderzoeker en als communicatieadviseur/projectcoördinator. Ik werkte langere tijd voor onderzoeksinstituut OTB (TUDelft) en de Erasmus Universiteit (Bestuurskunde en Milieukunde). Ik was actief betrokken bij de start van platform Ruimtevolk en was er enkele jaren actief als eindredacteur.  Op dit moment werk ik onder meer als projectcoördinator en secretaris voor Corpovenista. In Corpovenista hebben 13 stedelijke woningcorporaties en Aedes hun krachten op het gebied van onderzoek en debat gebundeld. Voor Corpovenista verzorg ik de communicatie-uitingen, van nieuwsbrief tot congres. Ik denkt mee over onderzoek en faciliteert de stuurgroep, die uit een dertiental strategen bestaat. Dit jaar werkte ik, in opdracht van de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, ook aan een onderzoek naar de invloed van gemengd wonen.

Events

Sinds mijn studententijd organiseer ik, vaak op eigen initiatief, culturele festivals en feestjes. Dit startte in 1998 met het ludieke ‘Koekiemonster geeft een feestje’ muziekfestival. Drie jaar later volgde 2001: Kult Odessey; een ‘culturele dagtrip’ door een wereld van toneel, muziek, film en dans, georganiseerd voor een studentenpubliek in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad. Op dit moment organiseer ik vooral congressen en kennisbijeenkomsten voor Corpovenista. In het najaar van 2016 stond het Corpovenista-congres ‘Goed Wonen, Samen Organiseren’ op het programma, dit jaar organiseer ik een viertal inspiratiesessies. In 2017 start ik samen met (en naar het idee van) stadssocioloog Wenda Doff met de organisatie van academische schrijfretraites. Met ondernemer Silvester de Ruig wil ik het eerste filmfestival voor filmklassiekers in Nederland van de grond tillen.

 

Contact opnemen?

Dat kan via: Mariska@informare.nl of via 06-539 10 318

Bezoekadres: IJsclubstraat 9, 3061 GR, Rotterdam (Kralingen)

Postadres: Postbus 28166, 3003 KD, Rotterdam

Deel deze pagina via:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook